「頭條新聞」停播意料中事

記得在18/7本欄中,我提及港府不讓港台播賽馬,這意味著將來可能會禁止播些言論自由的節目;誰不到事隔不到兩個月,狐狸的尾巴終於露出來了!事實上,言論自由的空間是會隨著港府靠近中國政權而收窄的。故此,言論自由若能做到100%,就要隨時要準備洗定個八月十五至得;正如現在很多人不想性傾向歧視立法成功,若果真是成功了,那麼到時講同性戀係罪(我一定會講,不過我話唔係句號!)都可能隨時都要俾人拉,但若果我們寧願俾人拉都繼續講,我就話你夠疆!咁到時大家一定唔好做縮頭烏龜先至好,如果唔係,我一定笑到你面都黃,咁你咪話我歧視你先至好!講到言論自由,我就覺得好似李敖咁引D名人講既粗口,咁就唔算係佢講.咁所以依家港府咪告唔到鳯凰衛視囉!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s