靈恩教會風生水起!?

許多人以為祗要教會能夠風生水起(所謂復興),咁就無所謂靈恩唔靈恩!但其實,呢樣嘢就係魔鬼最捉到人心理的招數!試問以前教會門庭冷落,依家噓冚過戲院,咁樣點靈恩都抵喇!但請你細心諗諗,祗要你認某黑社會做大佬,佢就叫你豬籠入水,咁你會唔會要呢D錢先!講真,呢D咁既追魂交易,有你著數就以為可以亂認大佬,咁樣就係累死你架!魔鬼就係知道人係想要威,要有成就,所以,咪佈個局俾人踩,誰不知咁多人唔小心,就真係踩到滿身都係屎,水洗都唔清囉!其實,你諗吓邊有咁大著蛤蟆隨街跳,突然咁多神蹟係你教會出現,仲個個都話識講方言;以前寂寂無名,衣家係人都知道你問教會勁到飛起,咁你真係要好小心呀!如果按正意分解真理的道的教會都係要穩扎穩打,咁你條友又係乜嘢咁猛,一吓子就發咗達咁;咁一係你亞爸大把錢留落嚟俾你,一係就梗係黑錢嚟喇!因此,我响呢度勸個果D頭大無腦既人,千祈唔好咁易上咗魔鬼既老襯,免得到時唔死都一身孱!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s