蔡醫失分

近日,港府找來了影星黎明和蔡醫等人來拍廣告片挺五號政改報告書。黎明是我喜歡的影星之一,但他們作演員做慣show就很難怪佢;但係蔡醫就唔同,話晒佢都係有見識的人,依家佢出嚟挺政改方案就認真令好多人失望。你諗全港廿五萬人出嚟上街都爭取普選時間表,蔡醫卻背民主大勢不顧,你話幾荒謬呀?!咁當然今時唔同往日,蔡醫已貴為政府委任的青年事務委員會主席及策發會的成員之一,佢就變成身不由己喇!記得以前我係香港宣道差會同佢開會時,佢真係好有見識,我好多時候都for佢D意見,但係依家就變成咁。希望佢早日回轉到民主人士身邊喇!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s