我的心聲(三)

過去,我的想法是尊重制度,即是尊重執事會,或者有鑊一齊孭,佢哋錯我哋都要保住佢哋,因為係佢哋舉手決定既,即係集體負責制。但後來我慢慢睇見咁樣祗會累死大家,所以我就講反對的意見,希望佢哋醒吓;點知就越搞越禍!好多人就話牧師有屬靈權柄或影響力,佢哋就會聽,所以,佢哋唔聽就係因為你cha;講咁樣既話既人大多無乜腦或者係風涼話。要知道宜家D人咁鬼醒,點會咁易聽你支笛;唔駁你就出奇!所以,咁既理論真係要改;要改既就係制度;因為唔係要人治,乃係要法治的方式來管理教會,這才是長治久安的方法。我真係好希望,教會既所謂領袖認真要諗掂呢盤棋點樣擺,如果唔係點行都死!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s