我的心聲(五)

做得區聯會d大佬,講真最重要就係為吓班細佬,即係為同工請命!若果見到教會有乜對佢哋d同工唔係幾妥,就應該為佢哋出吓頭;若果外面有人fael佢哋,就應該為佢哋講番d好話,而唔係驚死個名聲會臭,就變成驚弓之鳥!講真我真係無乜講過d違反真理既話,咁又怕乜人嚟嘈!但係聯會班人就好似發咗瘟咁樣,佢哋仲搵我傾,但係又奈我唔何;於是咪等到呢個機會嚟送走我呢個瘟神囉!執事會同區聯會夾埋嚟整我,我都未驚個!其實,係我想走就走;如果唔係你就算搵掘頭掃把掃我走我都唔走,你都吹我唔脹!因為你用乜罪名送我走先!我又無作姦犯科,又無違犯真理!但係為咗唔想同佢哋班友面左左,又唔想影響到其他會友;佢哋見到我哋不和個面口;於是我就同佢哋協議咗自己辭職,而且要做到2005年12月尾。咁就大家都happy囉!

對「我的心聲(五)」的一則回應

  1. 看了你转发的李敖的东东,很不错。可惜其他其他文章大多都是粤语,看不懂:(

  2. 謝謝liuquanleo的回應!我相信你也是很欣賞李敖的一位國內兄台;願你更能明白自由的真諦,並且一生學習實踐真理與自由!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s