田北辰事件(一)

九鐵主席田北辰被部下上書陳述不是,弄致田氏辭職不幹;幸獲上頭(曾特首)關照,乃要求雙方談判,以得到更好的共識!結果,在廖秀冬的安排下兩方終得和解方案;而最新消息是田北辰可能繼續留任。講真,田氏辭職皆因做都無隱,才考慮請辭。但上頭無take side,就係下面成班友仔係度反佢,都耐佢唔何!皆因佢無作奸犯科,祗係做嘢D風格唔啱下面班友,咁所以咪可以考慮繼續留低囉!這比起宣道會就開明得多,我同田北辰既遭遇差唔多,但我就一筆鈎消,無得留低!嗚呼哀哉!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s