田北辰事件(二)

九鐵主席田北辰最終得以留任;是歸功於政府高層的一流處理方式;曾特首唔take side,兼搵廖秀冬等高官去調停。最後田氏與黎氏擺平,雙方握手言和。田北辰並說不秋後算賬,這便是風度!但據聞曾特首卻要清理門戶,個班攪事者都真係有得震,無得瞓呀!試看官宣及區聯會處理我的事件,思維和方式都差很遠;不但無法和解而叫我留低,而且件事攪到無彎轉;區聯會又唔識調停,咁樣班執事咪大晒,任佢哋玩和老作。真係唔怕貨比貨,最怕唔識貨;這樣一比,立見高下!計我話,區聯會係呢件事上一定要負責任,並且要搵人承擔;即如叫晒班執事辭職,另選新人;另外,區聯會一定要有人辭職,以告天下!

對「田北辰事件(二)」的一則回應

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s