巴士阿叔的風雲

近日,全城轟動的要數巴士阿叔教訓後生仔的短片出街的事。查實呢位阿叔講d嘢都無乜特別,祗係問候人家老母,但係佢好攪笑,一吓又話你有壓力,我都有壓力;一吓又話要解決,因為未解決,重有最攞命既係要個靚仔同佢握手以示和解,咁呢條靚仔又好似好純,都唔係好駁佢;咁呢個阿叔咪越講越寸,攪到個後生仔無符!不過,個後生仔又話警告佢,咁阿叔咪更勞氣囉!呢條片一出街,就攪到咁哄動,相信係同呢位阿叔攪嘢有關;即係無sense得嚟又好似有d笑料,咁咪令到通街既人笑到甩肺囉!咁當然佢亦反映港人的壓力指數很高,所以咪引起d共鳴囉!
其實,我之前都係聽到兩個兒子係屋企上網時播出嚟既對話,但原來後來先知係短片嚟既;而且現在還有卡拉ok版本,煞科音樂版本等,真係越攪越大,越攪越過癮,真係令人啼笑皆非!奉勸各位,不要隨街罵人,否則被人拍到兼出街,咁就真係笑通街架喇!
(註:阿叔講d說話咁受歡迎,皆因佢講粗俗既說話,比起本欄的俗語,我講既同佢講既,真係蚊比同牛比囉!)
*相關網頁:

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s