陳水扁賴死唔走!

台灣由於之前總統陳水扁家人連串貪污事件,加上他自己也好似被查出有濫用公費,以致被立法會提出罷免案,但最終因民進黨缺席投票而未能通過。未來,全台灣將有過百萬人會在總統府前靜坐示威,他們要力爭坐到要陳水扁下台為止!其實,陳水扁一向厚顏無耻,又識玩把戲;仲最鍾意煽情;佢仲話叫d人係憲法下不要亂來,實行大石擲死蟹;想叫人收聲唔好叫佢落台!上次陳水扁的鎗擊案據推測已是自導自演,今云點會咁易就下台,佢點都唔會咁低威!咁講晒佢始終係總統嚟既,咁樣落台都好無面唧!咁宜家佢所犯既罪又唔係乜嘢死罪,所以,佢都知係d人想借d椅要佢走囉!好似藍陣型和施明德之流咪嚟倒扁囉!咁其實我都有d同情佢,但係因為佢權力咁大,連立法會都無法監管佢,呢個問題先大!因為無論是個人或組織,若無人監察,遲早出事!所以,陳水扁賴死唔走,似乎都無得郁架喇;但係台灣最緊要係改變現時個制度,唔好俾總統既權力咁大就真啦;如果將來繼續行呢個制度,咁肯定台灣遲早陸沉!以前蔣介石父子玩獨裁,李登輝玩忠誠,宜家陳水扁玩民主,但其實都係pk;無乜好結果!盼望台灣同胞好自為之了!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s