李澤楷膽生毛?!

李澤楷是香港富商李嘉誠之子,是電訊盈科的老細;最近更因其父要插手加入收購該公司而引發至終出售泡湯的戲劇性結局!查李澤楷一向與其父不咬弦,當然,這牽涉他與父親之間的家庭問題;但李澤楷更最近出言要真民主;佢梗係想激死個老豆都唔定!李嘉誠與中方千絲萬柳的利益關係,竟被這個兒子攪到一頭煙!Richard係咪唔想撈,所以咪同個老豆玩大d;居然唔理中共既諗法,一於話知你,抑或祗係想玩吓嘢!咁就真係要請鳯凰衛視既魯豫(被稱為東方的奧普拉[Oprah])訪問吓佢至知!個人相信李澤楷是個喜歡玩的公子,例如他之前話自己係哈佛畢業都係玩吓唧,咁宜家佢玩真民主定假就要睇耐d至知!但係聽日就係選特首委員的日子,果d無得玩真民主既人都要玩吓假先喇;咁d人都唔介意小圈子選舉,我哋又有乜辦法呢?果班人俾人當馬騮咁舞都無問題,我哋咪當睇戲咁睇囉!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s