廣管局的無知!

廣管局最近另一單令人啼笑皆非的傑作,就是對無綫播出的「秋天的童話」中周潤發扮演的船頭尺所講的所謂粗話作出警告!查實呢齣戲都唔係第一次播架啦,祗不過係係較多人收看的時段播放,廣管局就煞有介事地出warning,認真搞笑!相信大家都知道呢d對白如果唔出街,咁就係俾人閙到仆街,因為咁樣船頭尺點會似個粗人。試想如果無咗個d粗話,或你正係聽到DUT DUT聲,船頭尺角色邊有咁傳神;所以祗要家長從旁解釋吓,叫d細路唔好隨便講咪得囉;馳唔馳吓吓警告,真係仲衰過有d無良既差佬!我知道有d人就批評廣管局班友連普通常識都唔掂,咁點可以大旗,應該退任喇!我真係希望以後廣管局既成員真係要好好讀吓書,特別是要讀吓通識科,咁佢哋就唔會成日擺烏龍了!祝廣管區唔好前途似咁;有人亂投訴時叫佢哋唔好搞搞震,得閒無事做時唔好震騰騰!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s