特首選舉之我見

特首選舉出現變數,梁家傑獲超過一百位選委提名而順利通過頭一關;但講真梁家傑祗不過是陪跑的候選人,但既然曾蔭權已經坐定笠六,佢都唔係幾理你班友搞乜!但係民主派一向係天真出名,佢哋以為曾特首會陪你班友玩;而佢真係慢條斯理,等到呢兩日先至話俾我哋知佢參選。梁家傑梗係想曾特首出嚟同佢鍊吓,但係我係曾Sir都懶睬你喇!咁當然,梁家傑仲透過傳媒問咗曾特首十條問題,叫佢答喎!我諗佢係咁二都會答吓你,咁梗係唔係玩真架喇!宜家大陸上頭既領導人都怕節外生枝,咁佢有咁低調就有咁低調,祗要側側膊唔多覺下去,佢都順利過關喇!其實,一開始我就話呢次係假民主,不過,民主派認為唔參選又令曾特首無壓力當選,咁佢邊會有改進;所以便做齣戲俾大家睇吓囉!我明白佢哋係用心良苦,不過,政治呢家嘢係兵不厭詐;你想同佢玩真,佢梗係同你玩嘢;正所謂虛則實之,實則虛之;盼望民主派班友要醒定d,唔好好心做壞事就好喇!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s