特首選舉辯論戰

由香港立法委員舉辦的特首選舉論壇日前(1/3)舉行完畢,各方評論都偏向梁家傑佔優!個人認為這種小圈子選舉的辯論祇是一場show;不是雙方真才實料的表演!曾蔭權根本就唔想同你梁家傑玩,但奈於形勢所逼,佢無理由拒絕咁多立法會委員的要求,況且當中多為中立或親中人仕。所以,佢係咁二都要要應付一下,所以咪半推半就咁出場;梁家傑經張堅庭指導過,加上又無乜包袱,所以梗係放d喇,而煲呔曾就戰戰兢兢咁,因為怕俾人捉到破綻,又怕講錯嘢得罪中方,結果咪係忍氣吐聲咁成日對住袋巾梁講"Alan乜Alan物",扮晒friend咁,真係睇見都令人笑死!不過,無論如何,曾蔭權已經俾足面港人,肯同梁家傑公開辯論吓,唔係正係得閒自己飲番杯茶,咁港人已經一樂也!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s