特首二次辯論觀感

昨晚由香港八間傳媒機構為兩位特首候選人舉辦的辯論會已完滿結束。我說完滿是因為曾蔭權已算十分俾面,居然肯企出嚟兩次同梁家傑比試政見!講真煲呔曾真係搾頸就命,唔係因為不想得失班傳媒,今次佢睬你都儍;上次已經出醜,今次佢又點會以為贏梗;所以若能唔出梗係唔出喇,你估佢想出多一次醜咩!但係煲呔話晒都係香港仔,佢點都知道太逃避也會招人話柄,故此,點都要出來應酬吓,否則好難做好呢份工下去!因為祗應酬內地高層是不夠的,所以佢就算面黑黑都要撐落去;好似昨晚咁,佢已經算係無咁面黑,不過係薑硬咗少少咁唧!綜觀昨晚既表現,兩位候選人同第一次都差不多;不過,煲呔就真係抺了一額冷汗;同埋可以飲番杯落喇!預先恭喜煲呔曾,連任成功!!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s