再思楝篤笑佈道會

這個週末,在紅館將有林以諾牧師的楝篤笑佈道會舉行;講真林牧其實都好巴閉;諗諗有邊個本港佈道家能在紅館佈道兩晚,而且仲係用戲笑怒罵的形式添!不過,聽聞林牧身體血壓高,將來可唔可以再搞都唔知;但係我個人認為佢都應該收山,點解?!試睇吓現時演藝界,以前許冠文專搞笑,後來黃子華開始楝篤笑show,及後張達明,還有詹瑞文和林海峰等;所謂新人輩出。我最近看過林海峰的演出片段,個人認為他已超越黃子華等舊人,能夠自然得嚟叫你驚嘆和笑死!故此,基督教若果正係得個林以諾,遲早都玩完;所以,必須要再有新人代替,教會搞笑佈道會才可以繼續生存!另外,林牧近年亦追求靈恩,慢慢亦走火入魔,如他說飯前祈禱可以消毒云云;故此,趁早收手還不致累人!加上最近身體欠佳,真係天宮造美,一於長休喇,「老」友!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s