特首的偽民主選舉落幕

今日美其名是選舉特首的日子,但實際是暗盤揭開之時;想到梁家傑和曾蔭權雖然玩了兩個回合辯論,好似好過隱咁!但原來對梁呢仗一定輸的選舉遊戲,也可以說成是為他將在2012年捲土重來的預備戰喎!?曾蔭權根本就知道贏硬,不過仍然打感情牌,表現到自己好激動,好似好意外當選咁,下午還在車頂上向市民謝票;真係咁既戲都做得出,都好服你!至於梁家傑則可能是一廂情願,鬼知道幾年後有無普選,如果到時又係好似宜家咁,咁你就喊都無謂,因為到時又有另一個暗盤!咁如果到時佢就係果個暗盤,咁你話袋巾會唔會玩呢吓?!所以,其實就算你今日玩影子選舉都好,其實都係做緊SHOW;即係同曾特首助慶,因為佢Sure Win 呀嘛!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s