昂坪吊車PK有感

大嶼山昂坪吊車墮山(pk),搞到港人人心惶惶;皆因呢單嘢有損香港形象外,也令港人唔敢搭吊車!試想吊車都未正式開張時,已經因為各樣原因(如風速等)令到我們恐怕吊車遲早出事!點知真係好既唔lian醜既lian,竟然成架吊車pk,咁你話我地係咪有排驚!仲敢搭吊車先怪,就算搭都有得震無得瞓!其實,以前港澳辦主任陳佐洱窒過彭定康令香港車毀人亡至得,誰知今日昂坪吊車公司都係要車毀先至醒少少!諗落陳佐洱d說話都幾有道理,宜家基督教圈子如明光社之流若再係唔聽人講,仲係以為照係咁做法都無事;呢種天真想法真係會累死佢地,到時車毀人亡時,佢地就真係唔知點收科!我預告明光社前途不光明唔係靠嚇,係我有先見之明唧!咁當然我都希望蔡志森再唔係假慈悲或者係擘大眼講大話;明光社係教會圈子梗係有江湖地位,但如果個個跟住佢走,咁就遲早好似吊車咁,pk囉!
(註:據知網上有光明會和奧買葛會發動反明光社和基要派的行動,希望唔會搞到六國大封相就好喇!)

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s