羅飯焦失意辭官

羅飯焦做咗政府官員咁耐,所謂事事如意,但在馬到功成之際,卻被教院風波所累而下馬,令人有點噓唏!因為話晒佢一路以來既表現都唔差,起碼好過葉劉舊時個黑面神樣,但係今次佢無咁好彩,要做孭鑊果個!李國章雖然仲囂張過佢,但係就無事;咁羅太條氣梗係唔順喇,咁咪劈砲唔撈囉!羅太外形睇起嚟斯文,但係做起事嚟都好夠性格;話走就走,唔好當佢係狗!所謂官場失意,情場就得意;我係呢度祝願羅太唔好咁傷心,因為祗要留得青山在,那怕無柴燒呢!?教院風波事件是香港政府教育政策的失誤所致,羅太祗係代罪羔羊;佢雖則有錯,但係錯就係錯在太愛政府,依足上頭指引辦事,咁咪要犧牲自我囉!

對「羅飯焦失意辭官」的一則回應

  1. 羅范婦人看似沒有葉劉那麼「霸道」,不過她因為死撐盡失師心的「教改」講盡風涼話而多次公開失言,甚至請辭時惡人先告狀,向指責她的人辱罵他們「政治畸形」云云,實在較葉劉可惡得多。不明白那個評審會要來幹啥:既裁定羅范婦人操守不當,卻竟不予處分,讓其可以從容自動離職,奇哉,奇哉!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s