港府新領導班子耍戲

千呼萬喚的港府新領導層終於出場;雖然港人一早就知道邊個要人會上位,但係見到個名單之後,大家就更確定囉!今次分豬肉結果,以親中人士和公務人員為;當然是勢均力敵!但唐唐做政務事長,大家都估到佢係為下一屆特首選舉鋪路;曾德成做到民政事務個位,即係幫中方同市民拉關係咁解!呢次執位係表現出中方仍是背後的幕後主持人;想到這種安排,目的是為讓港人更愛中國,亦即愛國教育也!若要做高官,誓要愛祖國;而愛祖國,就要用國貨,飲中國荼,食中國飽,了解國情,愛護國物等等;這樣,大家才能飛上枝頭變鳳凰,成為治港權貴!他們這班新領導層一定要識做這場戲,就是耍都要耍出嚟;叫這場戲可以令中央開心!至於曾特首能否帶領這班戲子,就要睇下佢有無熟讀演員訓練班d筆記喇!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s