紮鉄工人晒馬夠薑!

最近,紮鉄工人因要求將日薪工資調高而由九龍遊行示威至港島,期間他們情緒高漲而與警方對峙;這與之前保育團體在皇后碼頭一役雖相似,但更激!記得年前韓國農民在港舉行的世界會議中那種激奮的抗議情況嗎?我覺得這才是真正的示威遊行,若果每年的七一遊行好似咁,就真係夠晒氣氛!可惜的是,我們常說要和平理性地遊行;這種斯文式的遊行又怎會嚇窒政府!?現在,紥鉄工人做了最佳示範,相信更多的人會有樣學樣,咁香港的示威遊行會更百花齊放,更激更好玩!政府係要有人晒吓馬,即係俾d顏色佢哋睇吓,唔好正係俾個警務處長既黑面孔威晒之得既!盼望港人人人自強,次次晒馬!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s