股市下滑隨想

最港股因美國次按問題受累而急速下滑,累到不少人財富亦急速下降!當然這類事情亦是週而復始地出現,不過,D人仲係股照炒,馬照跑,一於無有怕!就是輸到PK和冚家富貴,都一樣照去投機!這就是港人的搵銀法門,是不容錯失的機會!其實,教會圈子亦常討論究竟信徒何否買股票,保守既講法就梗係唔好買,因為這是形同賭博,急功近利也!但事實上,不少教會或教會組織都有買股票,而且有輸到仆直,攪到好唔掂都有!所以,大家都想賺錢和保值,就係眼光唔夠索羅斯咁解唧!如今,港股又下滑,不少人損手損腳,不過,睇怕都無人理,遲早照炒無疑!個人認為教會與個人都可以炒股,祗要輸得起,總好過將D錢埋响地!教會方面,祇要通過會友大會,話俾大家知買股既優劣點,並且盡量買穩陣又賺錢果挺之類,D會友咁順服又點敢反對!至於個人,就睇自己有幾多身家而定,有錢既就梗係放心去;有餘錢不太多的就諗清楚,但係一樣可以買,不過輸咗就唔好嗌!在此祝君好運!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s