官宣應向外交待中毒事件!

新聞報道官宣少年食了陌生女子送來的蛋糕,紛紛中毒入院;事件犯事女子被控於公堂!但記者訪問官宣時卻被拒絕回應;這與我先兩天講及教會是縮頭烏龜有點不謀而合!查實,教會遇到陌生人餽送,理應謝絕,所為無功不受祿!但今次不但禮物照收, 蛋糕照食,理應有人負責!誰有權接受?誰批准去食等等?若果知道犯錯不向大眾道歉,還藏頭露尾,祗會惹人憎嫌!今次事件俾起我果次既事仲大鑊,官宣一定要向外交待,並且要有人孭飛,否則咪又係好似以前咁,側側膊,唔多覺。教會已經見証盡失,宜家還粒聲唔出,以為又可以過骨,實在太天真!又或者宣道會區聯會捱吓義氣,因為佢哋一向係掛名做事個喎,咁咪係咁二登段道歉啟示,以告天下!千祈唔好以為又好似上次咁,以為唔出聲就可以算數,因為事情還未解決!未解決!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s