我看爭選舉

爭立會選笑話一樁接一樁,陳太爭普選遊行中途去恤髮外;葉劉則去見高官擺款,表明中方力撐者則應保持中立的官員也要俾幾分薄面。同時還流傳唐唐致電郵各高官要接待吓葉劉咁話!明知道係爭選舉,梗係要爭取民心喇!陳太話要反省吓自己是否應去恤髮,咁葉劉都要反省吓是否應去見官!咁當然d官都話見佢,咁佢咁有face,又使乜要反省?問題係葉劉既是前政府高官,勢必知道官員既立場係要中立,宜家佢係度玩火,挑戰高官的見識--睇吓佢哋識唔識do,咁妳話係咪要反省吓,自己係咪玩大咗?!而d高官又好慘,見佢又死,唔見佢又死,咁咪博一博,反正企响中央果邊點都有著數!另一邊廂又閙出田北俊*出言警告地鐡總裁事件,皆因果條友唔提名佢自由黨d人做區議會候選人,於是便惹來恐嚇疑雲,分分鐘俾人告到佢褲都甩!所以話,怪事年年有,今年要有選舉時特別多!

*田少今日稍後在接受訪問時公開道歉,算佢識精!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s