曾德成罵人事件

現任民政事務局局長曾德成在立法會公然罵新補選成功的陳太忽然民生,這事引來傳媒一片嘩聲!大家都覺得他此舉有損公職身份。事實上,曾德成係左仔街知巷聞,佢出任此職時已明知是分豬肉結果。此亦明顯是中方安排的一顆棋子,所以佢發言定必係偏左,無乜出奇!加上佢係港英時代的暴動中被拉坐牢,心靈創傷一定會揮之不去;如今這個港英餘孽也文也武,佢德成老兄條氣又點會順,所以咪借D二丙妳陳太一鑊囉!其實,我哋又要體諒吓局長嘅背景同埋思維方式,所謂當今趨勢是寧左勿右,咁佢做得都幾啱潮流噃!港人記緊宜家係邊個當家作主,所謂唔睇僧面都要睇佛面。若果想香港仲有雙普選,大家就要識do,一於俾局長玩吓嘢或者示吓威,叫D民主派唔好以為打民主牌就可以上位。要他們認定愛國行左,才是成功的不二法門!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s