藝人沈殿霞離世有感

為人俗稱「肥姐」的電影電視藝人沈殿霞抗癌至與世長辭,很多人不勝惋惜!但她已活至62歲,條命話長唔長,話短唔短,而且看來活得也算精采,咁都算好好咯!其實,我對佢D新聞一向唔多注意,除了其前夫秋官與她的離婚及其後她的女兒欣宜常被人譏諷的消息我較深刻外,其他的我就不太理會!講真,肥姐一向給人較覇道的感覺,平常在人前對秋官可能唔多尊重,咁離婚係好難避免咯!至於欣宜個樣衰唔係佢既錯,並且宜家佢瘦身後亦好睇咗好多,所以大家唔好再取笑佢喇;我唸肥姐最放心唔落就係怕D人蝦佢個女;所以先將佢交托俾劉家昌唧。肥姐其實最強項係做司儀,應急和口才一流,盼望欣宜亦要努力做人,發揮自己的潛能,無論係唔係係娛樂圈發展,我相信「天生我才必有用」一定啱既!

肥姐

對「藝人沈殿霞離世有感」的一則回應

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s