梁永善和李志光正一鼠輩!

早前大埔教會牧師兼時代論壇電台節目負責人梁永善在連鎖店偷取避孕套而庭外和解,結果要守行為一年。他雖話無心之失,但總之就有偷,並且要守行為,就算係公開解釋話無心偷都搵鬼嚟信。至於近期因到以色列走私珠寶的聖地資源中心的負責人李志光則更是離譜;他居然說走私了十多次都不知情,還以為D真貨係「珠二醒」,咁既大話都講得出,你話係咪連鼠竊狗偷都還不如!李氏話自己係為咗幫助D兒童先至幫人帶貨,咁其實佢係明知故犯,因為無論帶真貨假貨,佢都係犯法,佢係應該坐監的;現在坐了三個月監便放出來,算佢行運了。其實,呢兩位所謂牧師都不過係鼠輩一族,有膽做就無膽認,正式係無膽匪類。基督教就是欠缺了肯做敢認的人,於是全都是偽善居多,或都祗喜歡隱惡揚善,令教會隱藏充斥了不知多少罪惡!虧他們還可以大聲夾無準地抨擊同志和社會道德不好的事!願上帝憐憫今天的基督教,肯早日悔過認錯,向世人謝罪,並以真善和公義顯於人前!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s