明光社整色整水!

最近收到明光社設立同性戀者諮詢熱線的宣傳,使我立即失笑!概因明光社以為自己是甚麼,同性戀者會打電話給他們去求救,你說是不是痴人說夢!因為係人都知道明光社反同志,如今整條熱線出來把鬼咩;叫阿水打俾佢哋咩!其實,香港基督教已有機構「新造的人」提供將攣變直的服務,雖然失敗多多,且做成不少傷害(如抑鬱);然明光社不知是攞景抑或增慶,現再在加上熱線服務,不知是否做「新造的人」的殯儀公司或是自設殯儀館,總之就係死得人多!咁福音派人士遇到有同志時,都會叫佢哋打吓佢哋條熱線都唔定,但想來不外是叫人接受輔導,要變返直人之類,總之就係叫人去死囉。不過,講真,明光社每年向福音派教會或社會人士募捐,如果唔做D對社會道德有意義的事,恐怕被人罵不事生產,如是便整色整水地做翻D嘢。結果好做唔做,做同志熱線,真係你唔死我死!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s