宣道會扮開明!

記得我離開宣道會前,聯會總幹事姚XX跟我說會很快就有網上Forum的出現;可是這祗是雷聲大雨點小的動作,事隔至今,仍然渺無音訊。其實,我當時已想他這祗是應酬我的說話。因為我知道宣道會D人根本就唔夠薑去做咁開明既動作。試想吓,如果開咗網上論壇,有D唔生性既教牧或者會友,猛係上面彈呢彈路,咁佢哋又點收科!所以,講咗咁耐,都係得過講字,叫宣道會真係敢開放這個平台,真係要具膽色的才會玩真!而最近,我在facebook上發現宣道會也開了群組,滿以為宣道會今次有轉機,點知睇落原來祗係資訊傳遞多過乜,根本都無討論到宣道會有乜唔妥和應改進的事。這樣的群組係有好過無,但係真係有都係晒氣! 但係奇怪既係,宣道會成日扮開明,但係做出嚟既實係悶蛋,咁做乜阿茂整餅呢?! 正係識得整色整水,咁就以為係接受時代挑戰,搵鬼嚟信佢哋咩! 願主憐憫宣道會這個老家!

對「宣道會扮開明!」的一則回應

  1. 或者宣道會可以學鄭汝樺局長咁係Facebook開三小時論壇, 咁係讚係彈都只係得三小時姐!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s