宣道會的風流韻事

近日讀報見宣道會建道神學院聖樂系主任譚靜芝的老公黎某在大陸搞女人狄某,點知佢搞完人後被果條女叫佢同髮妻離婚不遂,被她搞到好煩。據聞譚靜芝有心臟病而不勝其煩;於是報警求助以制止狄某的侵擾。查實趙完鬆呢家嘢自古有之,可惜是黎某遇到個刁蠻女,由愛當然變成恨,於是便想報復被棄之苦。講起風流史,宣道會也不是第一次,前如黃克勤牧師(現已離宣道會) 搞女會友已被掩蓋多年後才穿崩。現在譚靜芝老公也可算是宣道會人,鬼叫妳入咗宣道會既神學院教聖樂,咁都算入埋妳數。講真,建道神學院前期的聖樂係唔錯既,因有陳純華女士(俗稱媽咪陳)和費明儀等名師幫助D神學生唱歌彈琴。但係後來果D乜鬼聖樂教師如黎本正等真係把鬼,故此譚靜芝就算教聖樂教出個賤夫出嚟,都怪佢唔帶眼識人,又或者佢正係顧住聖樂,睇唔住個老公。其實,我都好同情佢既遭遇,又有病又有個衰老公。咁喇,不如唔好再係長洲建道教喇,因為一來可以昅實過老公,二來唔使怕神學院D友仔背後取笑。總之,建道神學院聖樂系係咁先!

對「宣道會的風流韻事」的一則回應

  1. 佢老公我就唔識啦, 但佢同潘德彈琴都算唔錯啦. 响香港算難得. 但响文化中心無聽過個兩個人話有演奏, 個度先奇怪, 從來無話有演奏, 又唔出CD, 唔知做咩.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s